Effect van druppels Bevacizumab

Het effect van druppels Bevacizumab was zo hoopgevend, dat in april dr Zaal het rechteroog van Max geïnjecteerd heeft met Avastin. Na anderhalve week ontstond een forse erosie in het rechteroog. Zo fors, dat Max dagenlang pijn en overlast ervoer.

Omdat deze erosie vlak voor de pupil lag was zijn gezichtsvermogen praktisch nihil. De erosie heelde binnen 3 dagen hetgeen zeer snel is. Echter, zoals gebruikelijk heelde zij met bindweefsel/littekenweefsel i.p.v. met transparante hoornvliescellen. Onze conclusie is dat druppelen mogelijkheden biedt en de injecties riskant zijn omdat de dosering na inspuiting niet te beïnvloeden is. De chronische ontsteking, de vascularisatie, de overwoekering van de slijmvliezen, het zijn allemaal lichaamseigen reacties om droogte en irritatie tegen te gaan. Het tekort aan limbus stamcellen is daarbij nog een hoofdprobleem.

Terwijl de mobiliteit van Max enorm is toegenomen dankzij het gebruik van een taststok maakt hij grote vorderingen met het leren van braille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *