Geslaagde operatie

De operatie van 17 januari 2017 is geslaagd. Twee grote stukken mondslijmvlies zijn aan de boven en onderzijde van Max’ linkeroog geplaatst. Over het oog is een verband van amnion (stamcel weefsel) gelegd. Dit werd op zijn plaats gehouden door een klein ringetje, wat op het hoornvlies is geplaatst. Het hoog is enkele dagen dichtgehouden met hechtingen door de oogleden. Dit, om het oog vochtig en beschermd te houden.

Weer sporten na een week

Max was twee dagen na de operatie weer op de universiteit te vinden. Hij had pijn, maar deze was niet ondraaglijk. Nadat de hechtingen uit de oogleden waren, kwam zijn energie volledig terug. Na een week kon hij weer sporten.

Het oog is nog erg rood. Dit komt door het herstel wat nog volop gaande is. De eerste positieve effecten openbaren zich wel al. Waar het oog eerst geheel vochtafstotend is, wordt de kunsttraan die Max moet gebruiken nu voor 90% vastgehouden. Max voelt momenteel geheel geen pijn of irritatie meer en kan het comfort van de druppel ervaren.

Conditie van het oog verbetert

Tot nu toe wijst alles erop dat de conditie aanmerkelijk verbetert. Dit is zeer gunstig voor de hoornvliestransplantatie in de zomer. Eerst zal echter nog een kleine poliklinische ingreep plaatsvinden om de conditie verder te optimaliseren. Deze zal plaatsvinden in mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *