Kleine operatie

Afgelopen donderdag heeft opnieuw een operatie in Max’ linkeroog plaatsgevonden. De operatie vond plaats in Zaandam en duurde 1,5 uur. Het doel van deze operatie was om de conditie van het oog verder te verbeteren. Oude hechtingen werden verwijderd. Overtollig mondslijmvlies werd verplaatst naar de meest vochtafstotende plekken in het oog. De dagen erna deed Max’ oog pijn. Het oog raakte ontstoken door de operatie. Dit kwam door de droge delen van het oog die geïrriteerd werden door de operatie.

Nu neemt de pijn langzaam af. Max heeft enkele dagen vrij genomen van werk. Deze week zal hij weer aan het werk gaan. Hij is blij ook weer te kunnen gaan sporten deze week.

Uitstel hoornvliestransplantatie

In overleg met dr. Zaal is de hoornvliestransplantatie van komende zomer uitgesteld. Zodoende kunnen Max’ ogen verder stabiliseren waardoor de conditie beter wordt. Ook kan Max zich zo volledig richten op zijn afstuderen.

  1. Leonie van Langen
    | Beantwoorden

    Hallo Max en familie,
    Vandaag toevallig weer eens aan het googelen en je updates weer gevonden. In het verleden al wel eens mailcontact gehad omdat onze dochter ook SJS/TEN heeft doorgemaakt met ook de nodige rest verschijnselen. Super hoe je het allemaal doet met je studie. Maar wat een ellende hè met die ogen. Bij Eva op dit moment gelukkig in een redelijk rustig vaarwater. Dit mede dankzij zeer betrokken oogartsen, serumdruppels en niet te vergeten de scleralenzen onder begeleiding van Simone Visser. Het blijft worstelen met ups en downs maar al met al mogen we niet klagen. Ze heeft net een HBO studie afgerond en gaat nu verder aan de Radboud uni. Doorzetten en niet opgeven is iets dat jullie allebei geleerd hebben!!! Heel veel succes met je volgende ingreep en blijf moed houden en vertrouwen in de snelle vooruitgang van de medische wetenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *