Kuur met Avastin

Eind februari 2009 is Max in VUmc opgenomen en zijn we een intensieve kuur gestart met Avastin (bevacizumab) gecombineerd met serumdruppels om de vascularisatie in te tomen. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Daarnaast worden vele testen uitgevoerd om erachter te komen of er allergieën in het spel zijn.

De uitkomsten van de vele testen bevatten geen afwijkingen anders dan hooikoorts (die in de familie zit). Max is allergisch voor berken, graspollen en huisstofmijt. Maatregelen om de laatste te vermijden waren al lange tijd genomen. Vanwege het in Nederland geldende vergoedingsysteem komt het gebruik van Avastin in gevaar. Ondertussen heeft Max besloten om braille te leren bij Sensis. Hij wordt getraind in het lopen met een taststok. Hij is gaan inzien dat zijn gezichtsvermogen erbarmelijk is. Met deze hulpmiddelen kan hij weer zelfstandig en onafhankelijk worden. De eerste wandelingen zitten erop, inclusief busreis, en het beviel hem goed. Al moet hij wennen aan het idee om als ‘blinde’ herkend te worden.

Een bevriende apotheek, Boswijk te Utrecht, was zo lief om een alternatieve zalf voor de nacht te maken zónder de wolvet die standaard in oogzalven zit. De ogen van Max zijn nu ‘s morgens minder geïrriteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *