Nieuwe operatie voor linkeroog

Max’ gezichtsvermogen is de afgelopen maanden gestabiliseerd tot 7-8 %. De dosering van cortico steroïden en antibiotica kon worden beperkt tot eenmaal daags. Dit is een goed ding, nu dit de kans op bijwerkingen drastisch heeft verkleind. Max heeft bijna geen pijn of irritaties in zijn rechteroog meer.

Zijn linkeroog heeft een gezichtsvermogen van 0,5%. De conjunctiva zijn vaak gezwollen en geïrriteerd. Het oog is roder en vaker ontstoken dan zijn rechteroog.

Dr. Zaal en Max hebben besloten om een nieuw operatietraject te starten ten aanzien van zijn linkeroog. Het plan zal hetzelfde zijn als de ingrepen in zijn rechteroog van de afgelopen twee jaar. Met dit verschil, dat de mondslijmvliestransplantatie gescheiden wordt van de hoornvliestransplantatie. De mondslijmvliestransplantatie staat gepland voor dinsdag 17 januari 2017 in VUmc. Vermoedelijk zal Max een nieuw hoornvlies krijgen in de zomer van 2017.

Anders dan wat gebeurd is met Max’ rechteroog, het hoornvlies in het linkeroog zal in een later stadium getransplanteerd worden dan de eerste mondslijmvliestransplantatie. Reden hiervoor is dat zo de conditie van Max’ oog eerst kan verbeteren. Het in de zomer te transplanteren hoornvlies zal voordeel hebben van een dan geaccepteerd en  geïntegreerd mondslijmvlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *