Regeneratie duurt jaren

In maart 2007 maakten wij kennis met een natuurgeneeskundig arts. Zij analyseerde Max en trof een constitutie van een oude man aan met lichaamsbreed aangetaste slijmvliezen en een erg zwak afweersysteem. De diagnose was “lekke darm syndroom”, wat niet verwonderlijk was na de vele antibiotica die Max in 2006 via infuus binnen had gekregen (en die waarschijnlijk nog veel erger hebben voorkomen!). Max ging op dieet: geen gluten, geen lactose, geen kippeneiwit. Wat gebeurde? Zijn huid werd normaal. Binnen een maand.

Dit resultaat smaakte naar meer en deed hopen op meer. Volgens de natuurgeneeskundig arts zou de regeneratie van Max een aantal jaren gaan duren. Hij verbeterde op een indrukwekkende manier. Hij werd mentaal rustiger, zag er veel beter uit en kreeg een zowat ideale ontlasting. Hiermee hebben we resultaten weten te behalen waar specialisten slechts van kunnen dromen.

Zijn ogen bleven echter achteruitgaan. Vanaf mei 2008 ging het hard achteruit, tot op het punt dat hij in december thuis moest blijven omdat noch lezen noch zelfstandig aan het verkeer deelnemen meer mogelijk was.

De effecten in zijn ogen kunnen als volgt worden samengevat:

  • Droogte, geen traanvocht
  • Chronisch ontstoken Conjunctiva
  • Erosies in de hoornvliezen
  • Verslechterende en verhevigende vaatingroei (vascularisatie)
  • Limbus stamceldeficiëntie
  • Teruglopend gezichtsvermogen

Max gebruikt kunsttranen, een ‘spoelmiddel’ en een zalf voor de nacht. Ook druppelt hij vaak serumdruppels, die via centrifugering gemaakt worden uit zijn eigen bloed. De klassieke homeopathie heeft de consitutie van Max versterkt sinds juni 2008. Zelfs in die mate dat hij mentaal en emotioneel vreselijk is opgeknapt. Ondanks ons geloof in deze methode en in de therapeut, Paul Albers in Nijmegen, geldt kennelijk hier ook dat de fysieke verstoring dusdanig hevig is dat zij niet zomaar kan worden opgeheven. De belemmering die Max in zijn leven ervaart is bovendien van die mate dat er ingegrepen moet worden. En wie kan dat beter dan dr Zaal in VUmc die al 3 jaar geen kans onbenut laat om Max verder te helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *