Update voorjaar 2016

De vascularisatie in Max’ rechteroog is gestopt en is teruggetrokken. Het nieuwe mondslijmvlies is correct geïntegreerd in het oog. Het gezichtsvermogen is verbeterd, hoewel het nog wisselt. Dit is mede vanwege de bandagelens die snel uitdroogt. Dit vereist frequente vervanging ervan.

Halverwege maart vond een eerste ingreep plaats met het doel slechte, vocht afstotende epitheelcellen te verwijderen. Het oog werd erg geprikkeld, maar dit verdween binnen een week. Binnen twee weken genas het epitheel. Een groter gedeelte bleek transparant terug gegroeid.

Zaterdag 26 maart 2016 vond een tweede ingreep plaats. Opnieuw is een gedeelte van de slechte epitheelcellen verwijderd. Opnieuw lijkt et epitheel snel terug te groeien en opnieuw lijkt het epitheel meer transparant te zijn.

De tijd zal leren of de transparantie kan worden verbeterd over een langere periode In mei zal het gehele hydrofobe gedeelte van het epitheel worden verwijderd. Amnion zal op het ontstane defect worden geplaatst. Het doel is om het epitheel goed terug te laten groeien en om bevochtiging van het oog te verbeteren door de groei van goede cellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *