Verbetering voor beide ogen?

Afgelopen dinsdag (19 december 2017) is Max geopereerd in het VUmc in Amsterdam. Ditmaal is hij aan beide ogen geopereerd. In het linkeroog is opnieuw mondslijmvlies geïmplanteerd om de conditie van het oog verder te verbeteren. In het rechteroog is een vochtafstotend stuk van het epitheel gecorrigeerd.

Tot nu toe verloopt het herstel voorspoedig. De pijn die Max voelt, is redelijk te doen zonder pijnstilling. De mond geneest snel, net als bij de vorige mondslijmvliestransplantaties. Naar alle verwachting zal de pijn in het linkeroog de komende dagen snel afnemen. Max neemt een aantal dagen rust van studie en werk.

Max’ visus is sinds de ingreep stabieler geworden. In het linkeroog ziet Max ongeveer 0,5%. In het rechteroog ziet Max ongeveer 4%.

Positieve ontwikkeling in de afgelopen twee jaar

Dr. Zaal is positief over de ontwikkelingen in Max’ ogen van de afgelopen twee jaar. De komende maanden zal Max zich richten op herstel. Hij zal zich daarnaast bezighouden met zijn tweede studie (filosofie) en met zijn bijbaantje. Tegen de zomer zal waarschijnlijk een hoornvliestransplantatie plaatsvinden met het doel beter te gaan zien in het linkeroog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *