Weer aan de slag

Het afgelopen jaar was een jaar van rust en revalidatie. Hij heeft gerevalideerd bij Visio ’t Loo Erf te Apeldoorn, waar hij met name braille heeft geleerd.

Max’ gezichtsvermogen is vrij stabiel de afgelopen maanden. Dit komt met name door intensieve verzorging en door gebruik van het ‘piggy bag’-systeem. Het piggy bag-systeem bestaat uit het dragen van twee contactlenzen in één oog, een zachte contactlens met daarover heen een harde lens. Dit maakt het oogoppervlak gladder en stabiliseert de visus tot zo een 6 tot 8 procent. Ook is de conditie van beide ogen verbeterd. Max heeft nauwelijks pijn en irritatie. Daarbij komt dat hij het gebruik van corticosteroïden heeft weten te beperken tot eens per twee dagen.

De volgende stap is waarschijnlijk een hoornvliestransplantatie in het linkeroog. Hiervoor wil zijn behandelend arts, dr. Zaal, dat de oogconditie stabiel blijft.

De komende maanden gaat Max aan de slag als stagiair op een rechtbank. Hij hoopt zijn braille- en juridische vaardigheden in de praktijk te kunnen brengen. Hij kijkt er enorm naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *